Fa set anys, tal dia com avui, vigília d'unes eleccions a Can Barça, estava convençut que Laporta era el millor candidat i que seria el millor president, però que el conservadurisme del soci blaugrana lligat a la mala gestió de Joan Gaspart i el parèntesi no reeixit d'Enric Reyna, farien que el guanyador fos Lluís Bassat. Afortunadament, em vaig equivocar i l'ànsia de canvi es va imposar a la temptació d'apostar per un nou Núñez en versió més cultivada. Laporta i el seu magnífic equip se sabien guanyadors a mig matí d'aquell diumenge després d'haver fet una campanya diferent, clara i engrescadora.
Superada la temptació d'última hora d'unir esforços contra Rosell, en una mostra que el consideraven el més ben situat, arriba un dia important per al Barça, perquè qui reculli el testimoni de Laporta rebrà una herència guanyadora de títols. I rebrà un model futbolístic (i de les seccions) d'èxit. De fet, el gran temor (infundat) dels candidats durant la campanya era un posicionament a favor o en contra d'algun d'ells per part de Guardiola. Gran error, Guardiola coneix la casa i sap el que li convé fer a un entrenador del club en campanya: estar callat. Però aquest temor per Guardiola, em preocupa. Qui guanyi aquestes eleccions serà el president del Barça, perquè així ho han decidit els socis. I el nou president del Barça ha de ser-ho i ha d'exercir amb el seu programa, amb les seves idees, perquè d'ell i del seu equip seran els seus errors o els seus èxits.
Benvolgut president futur: faci el favor de manar. Si les coses van bé, enhorabona. Perquè si no van tan bé, serà a la llotja on el soci dirigirà la mirada. Què vol dir manar? Doncs tenir un programa i saber escollir els executius que l'hauran d'aplicar. Guardiola ha demostrat que és un magnífic entrenador del Barça, però és això, l'entrenador del Barça, i ell i el seu equip decidiran els anys que ho vol continuar sent, llevat que perdi la confiança de qui demà rebrà la confiança dels socis, és a dir, del president. Potser algun dia Guardiola serà president i, si fa el pas, serà un bon president. Però ara el soci decidirà i l'escollit serà el president. Doncs que n'exerceixi.
Set anys després, hi torna a haver un candidat que ha sortit amb avantatge. Sandro Rosell ja sap el que és guanyar unes eleccions, perquè era l'altra cara visible d'aquella candidatura guanyadora del cercle virtuós en la qual també hi tenia protagonisme Marc Ingla, l'home dels elàstics i Jaume Ferrer, un home que fa la pinta que seria un bon president, però que no ha estat un bon candidat. Des de fa moltes setmanes Rosell té clar que quan comences una cursa amb molt d'avantatge respecte als contraris el més important és acabar-la guanyant, encara que l'avantatge inicial s'hagi reduït, que és el que li diuen els altres candidats que passa. Benedito especialment, perquè ha anat de menys a més i té la mateixa aspiració que set anys enrere tenia inicialment Laporta: quedar segon per aspirar a ser el pròxim primer.